Berton Robotics olarak Cybernicx Therapy ile dünyanın ilk ve tek düşünce gücüyle çalışan cyborg tipi robotu Cyberdyne’ı kullanarak son teknoloji terapi yöntemlerini hastalara sunuyoruz. Cyber Robotic Center objektif ölçüm ve değerlendirme ile terapi sunan dünyanın ilk ve tek kliniğidir.

Cybernicx Therapy Nedir?

Cybernicx Therapy döneminin en son teknolojilerinin bir araya gelmesiyle, kişiye özel oluşturulan bir kombine terapi türüdür. Cybernicx Therapy’de kişileri özel, objektif ve matematiksel şekilde değerlendirerek bu alanda bir ilke imza atmaktayız. Bu sayede sizlerin kas aktivasyonlarınızı, beyin aktivasyonlarınızı, antropometrik ve fiziksel durumunuzu ve hatta görme durumlarınızı dahi detaylı ve objektif olarak değerlendirip sizlere özel Cybernicx Therapy programı oluşturuyoruz.

Cybernicx Therapy’de Kullanılan Cihazlar

Cyberdyne: Cyberdyne düşünce gücü ile çalışan dünyanın ilk cyborg tipi robotudur. Diğer rehabilitasyon robotlarına kıyasla kişinin düşünce gücünü istemli harekete geçirerek kişinin beyninde ilgili alanda hareketi tekrar hatırlatabilmektedir. Cyberdyne Single Joint (Tek eklemli), Lumbar Type (Bel tipi) ve Double Limb (Exoskleton) olarak 3 farklı tipi bulunmaktadır. Cyberdyne; nöroloji, pediatri, spor yaralanması, ortopedi ve geriatri alanlarında kullanılmaktadır.

TecnoBody: Sizlerin tüm fiziksel durumlarınızı objektif bir biçimde değerlendirerek sizlere özel egzersiz/terapi programları oluşturabilmektedir. Bu sayede diğer değerlendirme yöntemlerine göre objektif bir değerlendirme ve sonrasında iyileşme sürecinizi matematiksel olarak sizlere verebiliyoruz. Ayrıca Bio-Feedback sistemi sayesinde egzersizlerinizi daha efektif ve etkili yapmanızı sağlamaktayız. D-Wall cihazımız ile sizleri fiziksel değerlendirme ve sonrasında egzersiz programı oluşturarak terapi sonrasında günlük yaşam aktivitelerinize olan katılımı artırmaktayız. Walker View ile sizlere uygulayacağımız yürüme analizi ile kişiye özel yürüme rehabilitasyonu programı oluşturabilmekteyiz.

Epidural Elektrik Stimülasyon: Diğer ismi ile omurilik çipi sayesinde, omurilik felçli hastalarımızda motor, duyu ve otonom fonksiyonlarında iyileşme sağlayabilmekle beraber, kas anormeli tonusu (spastisite) yönetimi de sağlayabilmekteyiz. Epidural Elektrik Stimülasyon haritalandırmasında uzman ekibimizce omurilik felçli hastalarda iyileşmeler gözlemleyebilmekteyiz.

Exopulse Mollii Suit: Dünyanın son teknoloji giyilebilir sağlık teknolojilerinden olan Mollii Suit ile inme, serebral palsi, MS hastalarında kas kuvvetinde ve hareket açıklığında artış, spastisite ve ağrılarda azalma sağlamaktayız.

Kök Hücre: Kök hücre sayesinde beyin ile vücudunuzda yeni köprüler kurmaktayız. Büyüme faktörü temelli kök hücre uygulamalarımız uzman ekibimiz tarafından uygulanmaktadır.

Cybernicx Değerlendirme

Cybernicx Değerlendirme kişiye bütüncül bir yaklaşım ile kişinin fiziksel durumunu, katılımını, biyolojik ve çevresel faktörleri detaylı değerlendiren ve sonrasında hastalarımıza özel Cybernicx Therapy programı oluşturmamızı sağlamaktadır. Cybernicx Değerlendirme’de kişilerin kas aktivasyonunu (yüzeyel elektromyografi) ile her hareket paterni ve hareket olmadan kas aktivasyonu değerlendirmesi, TecnoBody D-Wall ile fiziksel durumunu, çeviklik, denge, kuvvet, propriosepsiyon gibi durumların değerlendirilmesi, Walker View ile yürüme analizinin yapılması, fNIRS ile aktivite sırasında beyinin üst motor becerilerinin ve kanlanmanın değerlendirilmesi, fMRI ile hareket sırasında çalışan beyin bölgelerinin saptanması, göz muayeneleri, solunum fonksiyon testleri ve kişiye özel oluşturulmuş matematiksel Cybernicx Therapy ölçekleri ile hastaları değerlendirmekte ve ihtiyaçlarına göre bir terapi programı oluşturmaktayız. Bu değerlendirmelerimiz düzenli olarak uygulanmaktadır.

Etkili Olabileceğimiz Hastalıklar

Omurilik felci (spinal kord yaralanması), inme, MS, parkinson, serebral palsi (çocuk beyin felci), geriatri, sporcu yaralanmaları, ortopedik yaralanmalar vb.

HAKKIMIZDA

Berton Grup, inşaat, medya, tarım, turizm, enerji, sağlık, eğitim, mobilya, hizmet ve eğlence gibi çeşitli sektörlerde hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş bir yelpazede hizmet sunan köklü bir kuruluştur. Faaliyet alanlarını sürekli genişleterek ve her geçen gün daha da ileriye taşıma hedefiyle çalışmalarına devam eden Berton Grup, müşteri memnuniyetini ve kaliteli hizmet anlayışını en üst düzeyde tutmayı ilke edinmiştir.

MARKA

ÇALIŞAN

DENEYİM